O mnie

Mam na imię Szymon w zawodzie pracuje od 17 lat, ale pierwsze kroki stawiałem w kuchni już jako 7-latek pod okiem mamy.

Pochodzę z Lubelszczyzny, tam ukończyłem szkołę gastronomiczną i zdobywałem pierwsze szlify u szanowanych szefów kuchni. Swoją przygodę zaczynałem w Hotelu Victoria i wielu innych dobrych hotelach i restauracjach

Doświadczenie zdobywałem m .in. na stażach w najlepszych restauracjach, odznaczonych gwiazdkami Michelin , a także w restauracjach w Danii i Irlandii.

Miałem okazję praktykować u jednego z członków Francuskiej Akademii Kulinarnej. Gotowanie to największa moja pasja, jestem osobą ambitną, wymagającą, i chętnie przekazuję swoją wiedzę. Wymyślam nowe potrawy i połączenia smakowe. Brałem udział w wielu konkursach kulinarnych, na których zostałem nagrodzony.

Wolny czas spędzam z rodziną na wspólnym gotowaniu ( próbuję zarazić moją pasją córkę)